Стало відомо, що у російській столиці заарештували журналістку газети "Ведомости" Олену Вавину, вона ж член бюро Профспілки журналістів.

Варто відзначити, що навіть незважаючи на те, що вона пред'явила свою прес-карту і редакційне завдання її все одно затримали.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Я стояла на Пушкінській площі, робила фотографії на телефон. Підійшли двоє омонівців і сказали, щоб я пішла. Я відповіла, що журналіст і перебуваю на редакційному завданні, вони схопили мене за руки і почали вимагати показати редакційне посвідчення. Я відповіла, що воно в рюкзаку, відпустіть - покажу. Вони продовжили вимагати редакційне, не відпускаючи рук, і повели мене в автозак", - передають слова Вавини "Ведомости".

Російська журналістка незабаром показала редакційне завдання та посвідчення, тим не менш силовики поскаржилися на те, що пред'явлені документи нібито "невстановленого зразка".

"Завели в автозак зі словами "На місці розберуться". Нас 20 чоловік в автозаку, четверо неповнолітніх. Жарко, вікна не відкриваються. На наше запитання, куди нас везуть, водій відповів: "У морг"", — доповнила Олена.

До теперішнього часу відомо про 311 затриманих у зв'язку з акцією солідарності з не допущеними до виборів у Мосміськдуму опозиційними кандидатами.

Нагадаємо, що у Москві пройшла акція протесту за допуск опозиційних кандидатів на вибори в Мосміськдуму.

Як повідомляв портал Знай.ua, ОМОН змітає мітингувальників по всій Росії.

Також портал Знай.ua писав, що шпигун Путіна "Дементій" здався СБУ з потрохами.