В Україні набирає популярності новий вид телефонного шахрайства, в результаті якого люди втрачають чималі суми грошей. Шахраї придумали новий спосіб крадіжки грошей в українців через надсилання смс-повідомлень.

Віднедавна довірливим громадянам почали приходити смс-повідомлення про те, що їм на мобільний рахунок зараховано 259 000 грн. Проте, для отримання цієї суми необхідно зателефонувати на вказаний нижче номер для оформлення свого "щасливого виграшу".

Телефонні афери, фото: Уніан
Телефонні афери, фото: Уніан

Українцям пояснили, що відбувається після того, як необачні громадяни під впливом емоцій все-таки зважуються набрати вказаний у повідомленні номер телефону. Варто зауважити, що зазвичай номер розпочинається з безкоштовного коду 0 800.

Після дзвінка людина чує голос автовідповідача, який просить чітко і розбірливо назвати особисті дані. Зокрема, для отримання чималого виграшу потрібно вказати ПІБ та точну адресу проживання. Потім протягом трьох днів людині передзвонюють знову і просять так само під запис назвати дані паспорта, ІПН і ще деякі уточнювальні деталі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Телефонні афери
Телефонні афери

В результаті шахраї отримують доступ до сім-карти обдуреної людини, якщо онлайн-заміна SIM не була відключена. З цієї картки аферисти дзвонитимуть голосом колишнього її власника на гарячу лінію банку.

Таким чином шахраї отримають доступ до банкінгу та поцуплять всі гроші, наберуть кредитів у кредитних установах тощо. До того ж довести свою непричетність буде досить складно. У поліції в таких випадках радять обов'язково звертатися на 102.

Шахрайські схеми, скріншот: khersonline.net
Шахрайські схеми, скріншот: khersonline.net

Нагадаємо, раніше у Франківську патрульні "зцілили" сліпого жебрака: скандальне викриття потрапило на відео

Як повідомляв портал "Знай.ua", українців попередили про нову шахрайську схему: як в черзі до банкомату не втратити свої гроші

Також "Знай.ua" писав, японська холодна зброя та старовинні меблі на сотні тисяч доларів: СБУ перешкодила ввезенню контрабанди