В українському Міносвіти отримали результати дослідження якості освіти, яка проводила PISA. Це програма міжнародного оцінювання учнів і студентів. Україна вперше взяла участь у тестуванні, але результати бажають бути кращими. Як виявилося, українські школярі не вміють в життя застосовувати знання, які отримують на уроках. Про це повідомляє thebabel. Україна опинилася в середині списку, серед 78 країн, які брали участь у тестуванні.

Освіта в Україні, Конкурент
Освіта в Україні, Конкурент

Оскільки результати не надто високі, в Міністерстві освіти вже почали думати, що робити для їх поліпшення. Зокрема, вже було вирішено розробити Держстандарт базової середньої освіти. І перші кроки для цього вже були зроблені – мається на увазі "Нова українська школа", яка вже запрацювала в країні. А міністр освіти Ганна Новосад заявила, що результати PISA стануть "відправною точкою" для поліпшення освіти в Україні. За словами чиновниці, в Держстандарт внесуть норму, згідно з якою будуть вимірювати, чи можуть діти використовувати шкільні знання в житті. Вже навесні обіцяють цей стандарт презентувати громадськості. Також вона зазначила, що ЗНО скасовувати не будуть, але воно зазнає деяких змін.

Ганна Новосад, 24 канал
Ганна Новосад, 24 канал

Нагадаємо, шкільну програму гарненько "почистять від страждань".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що міністр освіти Новосад заявила, що в Україні занадто багато вчителів.

Також портал "Знай.ua" писав, яку зарплату будуть отримувати вчителі вже у 2020 році.