У православному календарі це день вшанування великомучениці Катерини Олександрійської. Інші назви свята: «Катеринин день», «Катерина Женодавица», «Перше катання на санях». На Русі особливо вшановували святу Катерину жінки, так як вона вважалася покровителькою шлюбу і наречених, а також помічницею породіль та вагітних.

Життя Катерини пройшло в Олександрії. Дівчина була дуже красивою, розумною і вихованою, але вирішила служити Богові і не виходити заміж. Коли в Олександрії відзначали язичницьке свято, на нього прибув правитель Максиміан. Катерина теж прийшла на свято, але не для веселощів, а щоб звинуватити всіх присутніх в ідолопоклонстві. Бунтарку заарештували, і ніякі муки не зламали її волю. Так як правитель не зміг домогтися свого, то наказав Катерину стратити.

Катерина Александрійська, фото: Википедия
Катерина Александрійська, фото: Википедия

Чого не можна робити 7 грудня

Постарайтеся сьогодні не засиджуватися допізна в гостях, як тільки стемніє, слід йти додому. Влаштовувати гучні вечірки і танцювати заборонено. Також вся їжа повинна бути пісною, уникайте м'ясних і молочних страв і не пийте алкоголь. Також слід відмовитися від фізичної праці, прибирання, прання, ремонту, рукоділля. Якщо вагітна жінка буде в цей день більше відпочивати, то і її пологи пройдуть легше. Ще не можна розпалювати багаття і каміни. Є повір'я, що тоді життя може задимитися.

Народні прикмети на 7 грудня

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Приказки і прикмети

  • Прокіп прокатає, Катерина прикатає.
  • Катеринин день прийшов — катання привів.
  • Якщо день видався ясним, то зима буде холодною.
  • Якщо на Катерину Санницю тепло, туманно і сльота, значить морозів не буде ще десять днів.
  • Якщо сніг впаде на суху землю і стане шлях санний, то наступний рік буде неврожайним.
  • Якщо на небі видно багато маленьких зірок – до швидкого снігопаду.
  • Народженим 7 грудня слід носити онікс.


Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Щура. Вн принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура розповіли астрологи.