Більше половини громадян України не схвалюють внесення змін до Конституції щодо надання російській мові статусу державної. При цьому 36% населення вважають це прийнятним.

Про це йдеться в результатах опитування "Шляху досягнення миру на Донбасі: суспільні настрої, очікування, застереження".

Наголошується, що в регіональному розрізі ситуація наступна: надання російській мові статусу державної прийнятно для 51,5% опитаних на Півдні та 70% на Сході країни.

Крім того, майже 13% українців не змогли відповісти на питання про статус російської мови як державної.

Українці, фото: 24tv.ua
Українці, фото: 24tv.ua

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Дослідження проводилося Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з КМІС з 4 по 19 листопада 2019 року у 110 населених пунктах у всіх областях України, крім Криму та непідконтрольних територій Донбасу. В результаті польового етапу було зібрано 2041 анкета. Похибка вибірки не може перевищувати 2,3%.

Нагадаємо, українцям планують відкрити доступ до кадастрів: що це означає.

Як повідомляв портал Знай.uа, Романенко показав, хто і як спекулює українською мовою.

Також портал Знай.uа писав, що з 2016 року від торгівлі людьми постраждали майже 50 тисяч українців, серед яких 65% піддалися трудовій експлуатації в Росії.