У п'ятницю, 6 грудня, відбувся останній у 2019 році Синод Української православної церкви, на якому священнослужителі вирішили розірвати євхаристійне спілкування з двома православними церквами – Олександрійською та Елладською. Причиною такого рішення стало те, що ці дві православні церкви нещодавно підтримали автокефалію новоствореної Православної церкви України (ПЦУ), яку очолює митрополит Епіфаній.

Синод УПЦ, Релігія в Україні
Синод УПЦ, Релігія в Україні

Згідно з рішенням Синоду, тепер парафіянам УПЦ не рекомендовано причащатися в Олександрійській та Елладській церкві. А священники не повинні проводити спільні служби. Більш того, церковники УПЦ Московського патріархату заявили, що визнання ПЦУ, на їхню думку, вносить розкол у світове православ'я. Також вони вирішили, що припинення євхаристичного спілкування не є самоізоляцією. Також варто відзначити, що присутні на Синоді священнослужителі підтримали президента Зеленського в його прагненні врегулювати ситуацію на Донбасі.

Елладська Церква визнала ПЦУ, Cerkvarium
Елладська Церква визнала ПЦУ, Cerkvarium

Нагадаємо, Епіфаній розповів про зміну церковного календаря і провокації Москви напередодні Різдва.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Раніше портал "Знай.иа" повідомляв, що ПЦУ "зобов'язала" українців довічно утримувати Філарета і "подарувала" будівлі Київського патріархату.

Також портал "Знай.иа" писав, що Епіфаній розповів про конфлікт з Філаретом, Томос і діяльності РПЦ в Україні.