Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроєкт №2288 про відстрочку штрафів за порушення ввезення "євроблях" до 31 грудня 2019 року, який вже підписав президента Володимир Зеленський. Однак документ стосується не всіх власників авто на єврономерах.

Рішення підтримали 311 народних депутатів при необхідних 226 голосах. Окрім цього, народні депутати також домовилися скоротити терміни підготовки документа до другого читання.

Проект закону №2288 про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового порядку застосування статей 470 та 481 передбачає створення передумов для комплексного врегулювання питання митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією в Україні.

Євробляхи, Знай.ua
Євробляхи, Знай.ua

Окрім того, законопроект має на меті забезпечення дотримання митних правил при переміщенні транспортних засобів у митних режимах тимчасового ввезення і транзиту, а також врахування інтересів усіх верств населення при вирішенні зазначеного питання.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Однак, якщо власник "євробляхи" прострочив транзит авто до 10 днів, то йому могли виписати штраф до 5100 гривень. Якщо на понад 30 днів, то 170 тис. гривень з імовірністю конфіскації авто.

У випадку, якщо водій їздить на нерозмитненій "євроблясі", то його можуть оштрафувати на 8500 гривень. А якщо протягом року його знову піймають на нерозмитненому авто, то штраф зросте до 17 тис. гривень. До того ж, в цей раз власника авто позбавлять прав на рік і можуть вилучити машину.

Олег Ярошевич
Олег Ярошевич

Закон в даний момент вже набрати чинності, але відстрочка, передбачена ним, діє тільки на ті авто, які розмитнили.

Нагадаємо, що калькулятор розмитнення євроблях: "шпаргалка" для водіїв про купівлю вживаних авто.

Як повідомляв портал Знай.uа, "Слуга народу" протягнула руку допомоги "євробляхам": що пропонують по розмитненню нардепи.

Також портал Знай.uа писав, високосний 2020 рік: енергетичні вампіри, вороги, небезпеки - як вберегтись і чого не можна робити.