Лікарі назвали не лише смачні, а й найкорисніші фрукти цієї зими, повідомляє портал “UkrHealth”.

Першою у списку йде хурма, яка містить майже всі вітаміни, які для правильного функціонування організм потребує щоденно — груп А, В, С та Р. Також в хурмі міститься велика кількість магнію, йоду та калію, які є корисними для щитовидної залози та серцево-судинної системи.

Також лікарі радять їсти банани. Вони не лише корисні для серцево-судинної системи, а й допомагають зберігати шкіру пружною, покращують роботу нервової системи, а також багаті природними антиоксидантами.

фрукти в супермаркеті
фрукти в супермаркеті

Для покращення імунітету також радять вживати мандарини, оскільки цей цитрус є лідером за кількістю вітаміну С. Крім того, в мандарині міститься багато вітаміну D, ефірних масел та синефрину — речовини, яка допомагає боротись з хронічними бронхітами.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Ще одним природнім полівітамінним комплексом є ківі, багатий на вітаміни груп А, В, С, Е, а також на клітковину, антиоксиданти, фолієву кислоту, флавоноїди, пектини, актинідін та органічні кислоти. Вони підвищують рівень гемоглобіну та допомагає нормалізувати рівень холестерину в організмі.

Нагадуємо, що нещодавно Держстат опублікував дані, згідно із якими в Україні вчергове зросли ціни на продукти харчування.

Також Знай.uа писав, що АТБ годує українців тухлої білою штукою прямо з підлоги: кадри цього нахабства.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що зелень, яйця, тунець і м'ясо: вчені склали список найбільш небезпечних продуктів для здоров'я.