Міністерство внутрішніх справ України планує ініціювати закони для того, щоб посилити відповідальність за вчинення аварій в нетверезому вигляді і порушення швидкісного режиму. Про це повідомили в програмі "Поліцейська хвиля".

В Україні хочуть збільшити штрафи

Так, у МВС хочуть посилити відповідальність до 5 років ув'язнення під варту за скоєння ДТП у стані сп'яніння.

Також пропонують значне збільшення штрафів. Зокрема, для осіб, які керували авто без водійських прав. За це пропонують штрафувати на 10,2 тисячі гривень.

За перевищення швидкості більш ніж на 50 кілометрів запропонували накладати штраф у розмірі 3,4 тисячі гривень.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Новим законопроектом також пропонується зупиняти водіїв з метою перевірки на стан алкогольного сп'яніння. До того ж, хочуть виключити можливість суддям передавати матеріали на тих водіїв, яких зловили за п'яне водіння, на розгляд трудового колективу, і закривати такі справи за малозначністю.

В Україні хочуть збільшити штрафи

Нагадаємо, що водії українських служб таксі відмовляють у перевезенні пасажирам з дітьми через недавно ухвалений закон.

Як повідомляв портал Знай.ua, Верховна Рада прийняла законопроект №0963, яким встановлює нові правила дорожнього руху для людей на інвалідних візках.

Також портал Знай.ua писав, що в Україні з'явиться електронний посвідчення водія, яке буде можливість оформити не тільки самостійно, але і безкоштовно.