Міжнародний день гір

Цей день встановила Генасамблея ООН у 2003 році на 11 грудня. Але насправді заснували його ще у 1992 році. Тоді проходила Конференція ООН з навколишнього середовища і розвитку. Підвищена увага до ролі гір підштовхнула прийняти дане свято. У цей день організовують заходи на всіх рівнях. Щоб привернути увагу до проблем розвитку гірських районів і допомоги, яка необхідна їх населенню. Серед просвітницьких заходів на честь Дня гір тематичні книжкові ярмарки, семінари, лекції та симпозіуми. Пізнавально-розважальні заходи проводять товариства любителів гір у цей тиждень, що включає 11 грудня.

Гори, фото: Русское географическое
Гори, фото: Русское географическое

Міжнародний день танго

Свято цього чудового танцю, у філософії якого укладено протиборство, відзначають у день народження Карлоса Гарделя. Він – співак, актор і «Король танго». У 2009 році ЮНЕСКО ухвалили рішення внести танго, як сукупність музики, танцю і поезії, в список нематеріальної культурної спадщини людства. Карлос Гардель були іммігрантом з Франції, але в дитинстві переїхав до Аргентини і закохався в танго. А коли переїхав до Європи, представив цей танець Парижу, а далі танго завоював й інші країни і континенти.

Танго, фото: Шкаff
Танго, фото: Шкаff

Православні свята:

  • Преподобномученика і сповідника Стефана Нового.
  • Священномученика митрополита Серафима (Чичагова).
  • Різдвяний піст.

Сойчин день

Так, в цей день наші пращури вшановували сойку. «Сойка» - це зменшувально-пестливе від слова «соя». А воно походить від слова «сяяти». Таку назву пташка отримала за своє яскраве оперення. Вона наслідує спів інших птахів і може імітувати людський голос. Якщо почуєте її, слід піти за пташкою, вона приведе вас до щастя. Вірили також, що у неї в пір'ї є дзеркала, крізь які можна побачити майбутнє. Також ворожили на монетах. В замет потрібно було кинути кілька монет, а потім діставати одну за одною. Якщо перша монета найбільша, то в справах буде удача. А якщо сама дрібна, то не чекайте доходу.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Народні прикмети на 11 грудня

Іменини в цей день

Олексій, Андрій, Ганна, Василь, Григорій, Данило, Іван, Костянтин, Микола, Павло, Петро, Параска, Рафаїл, Серафім, Сергій, Степан, Тимофій, Федір


Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Щура. Вн принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура розповіли астрологи.