У православному календарі це день вшанування пам'яті мученика Іринарха Севастійського. Інші назви свята: «Іринархів день», «Степани зимові», «Пташка сойка».

В цей день є найголовніша традиція – постаратися будь-який спосіб заманити у свій двір сойку. Її вважали пташкою-віщункою, оскільки вірили, що на її крилах є два дзеркальця, в яких можна побачити своє майбутнє. Якщо вона прилетить до вашого дому і заспіває пісню, то це хороший знак. Йдіть за нею, а вона приведе вас до щастя.

Також сойка вміє імітувати різні звуки, наприклад, тварин, птахів і людей. Якщо кричить вона грубо, то буде біда. А якщо тонко співає, то чекайте радості, весело і завзято – до веселощів

Народні прикмети на 11 грудня

.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Можна провести особливий грошовий ритуал, щоб розбагатіти. Візьміть монети і киньте їх в замет. Потім дістаньте по одній і приговорюйте: «Гроші в снігу побували, сили в ньому набрали. Їх тепер багато, як купа цього замету». Коли зберете всі монети, то покладіть їх до інших грошей на добу. Тоді вони наситять своєю енергією й інші гроші, тому ваше багатство збільшиться.

Жінки можуть зв'язати сойчину ковдру. Для цього треба використовувати різні нитки і дуже яскраві. У важкі хвилини під ним потрібно тільки сховатися, і тоді під ковдрою вам прийдуть вірні рішення. Виносити її з родини не можна, а слід прати окремо від усіх речей. Звичайно, вона призначена для рідкісних і самих важких випадків, а не для використання кожен день. Якщо ковдрочка продірявилася, її треба розпустити і зв'язати нову.

Сойка, фото: Пикабу
Сойка, фото: Пикабу

Так як сойку вважають віщою птицею, то не дивно, що в її свято займаються ворожінням і передбаченнями. Найпоширеніше – на бобах. Так можна передбачити майбутнє в любові, сім'ї, будинку, здоров'ї і грошах. Також читають замовляння на удачу і звершення задуманого.

Можна провести замову, щоб вам завжди щастило. Для цього слід зібрати чистий сніг, по якому не ходили, занести його в будинок, розтопити і вмиватися водою. При цьому говоріть: «Як по сніжку ніхто не ходив, так і мені, щоб ніхто не насолив. Буде в усьому щастити, удачу на санях не відвезти. Амінь. Амінь. Амінь». А залишки води вилийте біля вхідних дверей.

Є також ворожіння на успіх у справах. Візьміть жменьку монет і розкиньте їх. Потім починайте шукати. Якщо перша знайдена – сама дрібна, то не варто чекати успіху в справах. А якщо найбільша. То вас чекає фінансовий зліт. Також послухайте поради оточуючих, в цей день вони можуть допомогти вам вирішити важливе питання.


Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Щура. Вн принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура розповіли астрологи.