У православному календарі це день вшанування пам'яті мученика Парамона Віфінського. Інші назви свята: «Парамон», «Парамонів день», «Зорник». За юліанським календарем Парамонів день припадав на кінець листопада і по ньому ворожили про погоду у грудні.

Парамон жив при імператорі Декії. Східними областями правив князь Віфінській Аквіан. Язичники з цих областей схопили багато християн. Їх відправили до в'язниці і всіляко катували, щоб ті зреклися віри в Ісуса і принесли жертву ідолам. Про це дізнався Парамон і відкрито виступив проти жорстокого правителя. Тому мученика обезголовили разом з іншими християнами.

Мученик Парамон, фото: Хризма.рф
Мученик Парамон, фото: Хризма.рф

Чого не можна робити 12 грудня

Саме головне, що не можна робити на Парамона – це лінуватися. А от інші заборони пов'язані з тим, що це буде останній повний Місяць в цьому році. У такий день не можна ігнорувати страхи їм обов'язково потрібно знайти причину. Не потурайте шкідливим звичкам, так як вони погано вплинуть на ваше майбутнє. Уникайте конфліктів, тому що навіть сама маленька сварка може швидко перерости в гучний скандал і обернеться для вас серйозними наслідками. Також уникайте ризику, так як ви можете переоцінити свої можливості, а потім ще довго будете розбиратися з проблемами.

Народні прикмети на 12 грудня

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Приказки і прикмети

  • На Парамона земля кам'яніє, річка холоне.
  • Ранок червоний — бути грудню ясним.
  • Якщо на Парамона Зимовказника мете заметіль, значить ще тиждень буде така ж погода.
  • Якщо снігу багато – наступний рік буде неодмінно врожайним.
  • Якщо до Парамона не було снігу, то в найближчі сім днів будуть сильні морози.
  • Багряний захід з Парамона на Андрія (з 12 на 13 грудня) – до сильних морозів.
  • Якщо в нічному небі зірки яскраві – до морозу, тьмяні – до тепла.
  • Народжені 12 грудня рідко бувають щасливі. Носити їм слід амазоніт або аметист.


Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Щура. Вн принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура розповіли астрологи.