Текст підозри Юлії Кузьменко, яка фігурує у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета з'явився в мережі. Його оприлюднив адвокат Влад Добош.

В документі зазначено, що слідство вважає організатором злочину Андрія Антоненко, який захопився "ультранаціоналістичними ідеями" і культивує "велич арійської раси, розмежування суспільства за принципом національної належності". У поліції вважають, що вбивство Шеремета повинно було привернути увагу суспільства до націонал-радикальних ідей.

Павло Шеремет, фото: REUTERS
Павло Шеремет, фото: REUTERS

Антоненко до своїх ідей привернув волонтера Юлію Кузьменко і контрактницу Яну Дугарь, а також кілька невстановлених осіб. При цьому в підозрі немає імен Вадислава Грищенко та Інни Грищенко, хоча раніше поліція заявила, що вони можуть бути причетні до злочину.

Слідство вважає, що саме Антоненко був керівником членів групи. Саме він розподіляв ролі, купував боєприпаси, а також вибирав місце для вбивства.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Після вибуху Кузьменко переодяглася і залишила місце злочину, йдеться в тексті підозри.

Їй закидають ч. 3 ст. 28, п. п. 5, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу - організоване умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб

Нагадаємо, підозрювані у вбивстві Шеремета хотіли "накрити" столицю "Градом".

Як повідомляв Знай. ua, хто зробив вибухівку, підклав її і привіз до самому журналісту.

Також Знай. ua писав, що скандальна Звиробий взялася захищати ймовірних вбивць Шеремета.