Святий Іоанн народився місті Нікополі в сім'ї великого воєначальника. З дитинства він вивчав церковні писання і вирішив присвятити своє життя молитвам і самотності. Після смерті батьків, Іоанн за гроші спадщини побудував церкву і переїхав туди з іншими ченцями.

У 28 років він став єпископом Колонійської церкви. В цей сан Іоанна було висвячено на прохання жителів міста Колонії. Однак, керуючи церквою, він не перестав вести аскетичний спосіб життя.

Через 10 років у Вірменію прийшов інший правитель, який став втручатися у справи церкви. Іван вирішив залишити свій пост і усамітнитися. В Лаврі преподобного Сави він став простим послушником і протягом 4-х років трудився на найважчих роботах. Незабаром прийняв обітницю мовчання і 4 роки провів у келії.

Пізніше він відправився в пустелю, де він пробув 9 років. І тільки ігумену Саві вдалося переконати його повернутися в рідну обитель. Протягом 66 років Іоанн своєю молитвою здійснював чудеса, зціляючи людей. Коли йому виповнилося 104 роки, він піднісся на небеса до Господа.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У стародавні часи на Івана (Іоанна) Мовчальника було прийнято якомога менше говорити і навіть писати. Взагалі слова без зайвої необхідності в цей день намагалися не вживати. Вважалося, що той, хто на Івана мовчить, той наступний рік красномовний буде. В іншому цей день не відрізняється від інших. З ранку віряни тихо стояли перед іконою Івана Мовчальника, молилися і осмислювали свої вчинки.

Народні прикмети на 16 грудня

В народі знали, що мовчання в цей день не тільки позбавить від негараздів, але і приверне до людини удачу. «Іван мовчить, добра чутка справи ростить», – говорили наші предки. Селяни також вірили, що нечисть у цей день може вкрасти голос, тому намагалися лягати спати раніше.

Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Щура. Вн принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура розповіли астрологи.