Глава Державної міграційної служби Максим Соколюк зробив гучне звернення стосовно українців. Так, він анонсував у держав нововведення, яке передбачає отримання ID-карток без інформації щодо прописки, дітей та сімейний стан, пише "Європейська правда".

"Ми взагалі заберемо прописку з ID-картки, навіть на чипі її не буде, і так само не буде інформації про дітей, про сімейний стан. Адже ця інформація може змінюватися дуже швидко: вчора ти був незайманий, завтра одружився", – сказав він.

За його словами, писати цю інформацію на ID-картці або робити відповідні наклейки – немає сенсу.

Максим Соколюк
Максим Соколюк

"Більше мільйона людей за рік змінюють місце проживання. Міняти щоразу картку – дуже дорого. Наліпка – і дорого, і виникає питання підробок. Щоб зірвати цю радянську систему, потрібно було просто відмовитися від цього. Хоча ми розуміли, що злам системи станеться не відразу, і розраховували, що ці папірці 2-3-4 роки будуть ходити, а потім зникнуть".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Окрім цього Соколюк додав, що інформація про дітей та сімейний стан має бути в електронному варіанті.

"Всі органи, які мають потребу, повинні мати право її бачити. В тому числі банки, нотаріуси тощо. Тобто особа прийшла, приклала до пристрою свою ID-картку і тим самим підтвердила системі, що дає дозвіл на перегляд певної інформації, наприклад, місця проживання", - підсумував глава Держміграційної служби.

Нагадуємо, що жінки, які виховували дитину-інваліда до досягнення нею шестирічного віку, можуть вийти на пенсію в 50 років за наявності страхового стажу в 15 років.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Великобританії для пенсіонерок в будинок престарілих запросили стриптизера.

Також портал Знай.ua писав, що у виданні "Голос України" був опублікований нещодавно прийнятий закон, яким вносяться зміни в закон "Про дорожній рух" щодо інвалідів на візках.