Згідно з українськими законами, непрацюючим пенсіонерам у віці 65 років проводять перерахунок пенсійних виплат. Проте це можливо тільки за умови, що ці українці мають достатню кількість років стажу. Для жінок-30 років, а для чоловіків -35.

Про це стало відомо завдяки заяві заступника директора департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Галини Мастюгіної.

Пенсіонери, фото: oblgazeta
Пенсіонери, фото: oblgazeta

Надійшло запитання від громадян: "Чи правда, що пенсіонери, які досягли 65-річного віку, мають право на перерахунок пенсії?".

"Правда, для пенсіонерів, які досягли 65-річного віку і мають: жінки - 30 років стажу, а чоловіки – 35 років, діє наступне правило: розмір їх пенсії не може бути менше 40% мінімальної зарплати. Мінімальна зарплата зазвичай змінюється щороку з 1 січня, і тоді проводиться відповідний перерахунок пенсій", - відповіла Мастюгіна.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Разом з тим, вона також нагадала, що цей перерахунок здійснюється "тільки непрацюючим" громадянам, оскільки працюючим пенсіонерам проводиться другий перерахунок - за стажем і заробітком.

Нагадаємо, українцям переглянуть прожитковий мінімум: у Зеленського пояснили, що зміниться з Нового року.

Як повідомляв Знай.uа бюджет-2020 провалився: в Україні зупинено будівництво лікарень, шкіл і дитячих садів.

Знай.uа писав, Новий рік в окопі: вінничани підготували українським бійцям потужний сюрприз, - зігріє козацькі душі на Донбасі.