У 2016 році підвищили ціну на газ, яку Окружний адміністративний суд Києва 4 березня 2019 року визнав незаконною. Таким чином, українці можуть повернути свої гроші, які вони переплатили за газ.

Перше таке рішення на користь споживача комунальних послуг прийняв суд Донецької області.

Варто зазначити, що рішення про перерахунок ціни на опалення може бути оскаржене у суді апеляційної інстанції. Однак те, що суд прийняв рішення на користь українця, а не на користь облгазів, вже створює резонанс у суспільстві.

Платіжки за комуналку
Платіжки за комуналку

Громадська організація "Публічний аудит" розповіла, як можна повернути свої кошти. Потрібно подати заяву щодо перерахунку надмірно сплачених сум за опалення і газ, а також подати лист на адресу газовиків і тепловиків, якщо у відповідь на листи отримали відмову в перерахунку. Так, якщо ці дії не дали результату, потрібно звертатися до суду.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ціни на газ, фото: oilreview.kiev.ua
Ціни на газ, фото: oilreview.kiev.ua

Громадська організація на своєму сайті розмістила додатки, які потрібно роздрукувати та прикріпити до позову:

  • Роздруківка з сайту НКРЕКП по динаміці зміни тарифів на теплопостачання (тут)
  • Роздруківка з сайту НКРЕКП інформації про середньозважену структуру тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і централізованого постачання гарячої води (тут)
  • Роздруківка рішення Окружного адміністративного суду. Києва від 04.03.2019 року по справі №826/9665/16 з веб-сайту Єдиного державного реєстру судових рішень (тут)
  • Роздруківка Ухвали Шостого апеляційного адміністративного суду від 08.07.2019 року по справі №826/9665/16 з Єдиного державного реєстру судових рішень (тут).

Нагадаємо, що ЗСУ перейдуть на нову систему харчування.

Як повідомляв портал Знай.ua, десятки тисяч українців змушені зимувати без субсидій: у Кабміні пояснили, чому так відбувається.

Також портал Знай.ua писав, що Мінцифри зробило словник мережевого сленгу: "меми" та "сторіз" стануть зрозумілими усім.