День працівника органів безпеки

Це свято професійне для людей, які щодня вирішують завдання забезпечення державної безпеки. Але ще держава зацікавлена в задоволенні можливості прогресивного розвитку особистості і суспільства. Тому день також пов'язаний з національною безпекою. Вона захищає життєво важливі інтереси громадян, суспільства і держави, національні цінності та спосіб життя від зовнішніх і внутрішніх загроз. Свято відзначають на державному рівні, проводять урочисті заходи, вшановують ветеранів та нагороджують співробітників.

День працівника органів безпеки, фото: 5 канал
День працівника органів безпеки, фото: 5 канал

Міжнародний день солідарності людей

Цей день завжди відзначають 20 грудня, а вперше його провели у 2006 році за рішенням ООН. Генасамблея створила його в честь проведення першого Десятиліття ООН по боротьбі за ліквідацію бідності. Солідарність – одна з фундаментальних і універсальних цінностей людства. Саме такі цінності повинні бути основою міжнародних відносин 21 століття. Про солідарність у цей день розповідають в засобах масової інформації, роблять нотатки у веб-блогах.

Свято Мітри

В зороастризмі цей день присвячений Мітрі – покровителю справедливості і всевидящому оку Аші. Він пов'язаний з сонячними променями, від яких ніяка брехня не сховається. Мітра стежить, щоб світ був у рівновазі і гармонії, суворо дотримується закону, тому підкупити його або обійти неможливо. Але як раз Мітра і вершить правосуддя. Він ще оберігає людей під час лиха, але вимагає благочестивого життя і нагороджує за нього вічним блаженством в потойбічному світі. Також у цей день прийнято запалювати 21 вогонь.

День Мітри, фото: Бит жизни
День Мітри, фото: Бит жизни

Популярні новини зараз
Червень - останній термін: хто з пенсіонерів має встигнути оформити 3250 грн "бонусів" Дикі кури взяли у заручники все село – місцеві жителі не знають, що робити Українцям виплатять від 1600 гривень: хто отримає допомогу Небінарна особа у Києві "накачує" маленьких дівчаток наркотиками і ґвалтує їх: "Ї****сь до мене і після мене"
Показати ще

Православні свята:

  • Преподобного Ніла Столобенського.
  • Преподобного Антонія Сійського.
  • Ікони Божої Матері Володимирської (Селигерської).
  • Різдвяний піст.

Амвросимів день

В цей день відзначають пам'ять святого Амвросія Медіоланського. Саме з цього дня наші предки вже готувалися до важливого християнського свята – Різдва. Хоча до нього було ще три тижні, але до цього дня великих свят не було, тому можна було підвести символічну риску під минулим роком. Крім того, до Різдва готувалися довше і сильніше, ніж зараз. Дівчата ще починали шити на майбутнє, щоб приготувати собі придане.

Народні прикмети на 20 грудня

Іменини в цей день

Антон, Василь, Галактіон, Григорій, Іван, Ігнатій, Лев, Михайло, Никифор, Павло, Петро, Сергій


Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Щура. Вн принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура розповіли астрологи.