Воїн-іконописець на передовій у Донецькій області створює неймовірні шедеври зі звичайного дроту.

58-річний Анатолій Ткаченко – піхотинець. Анатолій має звання молодшого сержанта і є командиром відділення у 28-й механізованій бригаді ЗСУ імені Лицарів Зимового походу. Це невисокий, худорлявий чоловік з сивим волоссям - від того і позивний – "Сєдой". Він не лише захищає нас від ворога, міцно тримаючи зброю у своїх руках, а й цими самими руками створює чудові ікони. Про воїна-іконописця розповіло видання nnovosti.

У потрощеній війною будівлі Анатолій знайшов невеликий закуток, де з ящиків від набоїв та інших підручних матеріалів змайстрував стіл і крісло. Це – майстерня Сєдого, де нема дверей, а вікно давно забуло, що таке скло.

На столі - банка лаку, кусачки та мідний дріт. Це і є засоби, з допомогою яких Сєдой творить свої шедеври.

За основу Анатолій Ткаченко бере звичайну кухонну дошку з липи, каже, що саме така добре підходить для роботи. Спочатку малює ікону, потім викладає білим дротом контури, далі – засипає малюнок подрібненими кольоровими дротиками. Закріплює лаком.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Анатолій уже зробив півсотні ікон і припинив їх рахувати. Він дарує образи побратимам. Так ікони роз’їхалися по всій Україні – є його роботи у Києві, Одесі, Миколаєві, Харкові, Львові, Івано-Франківську, є і на Донбасі. Побратими освячують ікони у своїх містах. Анатолій сподівається, що ті будуть справжнім оберегом для ветеранів.

фото nnovosti

фото nnovosti

До війни Ткаченко був будівельником. Каже, попри вік, йому не важко ані копати траншеї, ані рубати дрова, ані стояти на чергуваннях.

Коли випадає вільна хвилина, Анатолій приходить у свою імпровізовану майстерню, вдягає окуляри і занурюється в роботу. За його словами, після потужного обстрілу, або коли настрій поганий, коли хвилюється, ця робота допомагає відпочити душею і діє на психіку як медитація.

Обидві ікони, над якими він працює зараз, уже замовили побратими, а три попередні Анатолій відправив додому.

Невдовзі Сєдой і сам туди поїде. 1 лютого у воїна-іконописця закінчується трирічний контракт. Удома на Миколаївщині на Анатолія чекають дружина, двоє доньок і троє онучок.

Раніше Ткаченко був атеїстом, але війна змінила його ставлення до бога.

"Зараз трохи вірю. Я іноді думаю, чому Бог дозволив війну. Так само думаю, чому я тут мерзну, а не вдома сиджу в теплій хаті. І відповідь на друге питання знайти простіше. Я ж мужчина, я маю оберігати свою сім’ю. Це святе", – каже Анатолій Ткаченко.

Анатолій Ткаченко, фото nnovosti

Нагадаємо, благодійна виставка унікальних ікон відкрилась у Києві

Як повідомляв портал Знай.ua, , українські воїни показали незвичайного друга на передовій

Також Знай.ua писав, у Дрогобичі зібрали 15 тисяч гривень для медсестри "Лютіка"