В наступному році очікується зростання цін на крупи, бакалію та хліб, повідомляє “РБК-Україна”.

Як повідомив голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко, ціни зростатимуть залежно від рівня інфляції. Крупи та бакалія здорожчають на 5-6 відсотків, а ціна на хліб може підвищитись на 1 відсоток.

На думку Дорошенка, зростання цін пов’язане з тим, що після підписання Асоціації з ЄС виробники отримали змогу продавати продукцію за кордон за ринковими цінами і в Україні ціни на хліб, крупи та борошно наразі залежать лише від попиту та пропозиції.

Супермаркет, фото: Місто Івано-Франківськ
Супермаркет, фото: Місто Івано-Франківськ

Також експерти прогнозують зниження ціни на пшоно з 30-35 до 20-22 гривень за кілограм через те, що в цьому році був зібраний великий врожай проса.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Нагадуємо, що на початку грудня стало відомо про те, що прийняття нового законопроекту “Про електронні комунікації” може призвести до суттєвого здорожчання послуг з доступу до інтернету.

Як повідомляв Знай.uа вирішується доля Vodafone: чи залишиться один з найбільших операторів світу на українському ринку.

Також Знай.uа писав, Vodafone йде з України, переставши платити за рахунками: що чекає клієнтів.