Сьогодні православні вшановують святу Анну — мати Діви Марії, оскільки саме в цей день вона зачала Богородицю. Особливу увагу сьогодні приділяли погоді, можна було дізнатися якою вона буде в наступному році. А вагітні жінки повинні були в цей день постити, не сваритися з людьми і не потрапляти на очі хворим і калікам. Також Анну Темну вважали своїм святом і пасічники.

Народні прикмети на 22 грудня

В цей день вагітні жінки повинні були дотримуватист посту, уникати сварок і не потрапляти на очі хворим і калікам. Також не можна їм було розпалювати вогонь, вишивати, в'язати, працювати, щоб не нашкодити дитині. Люди вважали, що якщо розпалити вогонь, то так жінка залишить на тілі немовляти відмітину, а через заплутані нитки пуповина оповиться навколо малюка. Убогі могли передати своє каліцтво, а якщо жінка переступить через гострий предмет, пологи будуть важкими, а дитя хробливим.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Це було і свято для бджолярів, вони приходили в омшаники прочитати замову, щоб бджоли були здорові і принесли багато меду. Вважалося, що в цей день вовки збираються у великі зграї і дуже небезпечні. А селяни вважали, що цей день найкоротший і темний році. Навіть вірили, що відбувається бій між силами світла і силами темряви. Але світло завжди перемагає і новий промінь сонця народжується на наступний день, як початок нового життя.

Прикмети і приказки

  • На зачаття святої Анни осінь кінчається, зима починається.
  • Якщо на Ганну Темну лежать великі кучугури, а іній вкрив дерева, то рік буде врожайним.
  • Якщо сніг щільно до огорожі ліг, то літо буде спекотним.
  • Якщо в цей день світить сонце, то в Новий рік (31 грудня) буде ясно.
  • Яка Ганна до полудня, така й зима до грудня. Яка Ганна до ночі, така зима до весни.
  • Народжені 22 грудня відрізняються гарним здоров'ям. Вони можуть стати хорошими акушерами.

Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Щура. Вн принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура розповіли астрологи.