Як відомо, не так давно в Україні прийняли новий закон стосовно трансплантації органів. Відтак, в Кабінеті Міністрів розповіли, скільки ж коштуватимуть пересадки різноманітних частин тіла та органів українців.

Як відзначається, розроблені ціни будуть застосовуватися в рамках пілотного проекту з реформи вторинного і третинного рівня медичної допомоги, яку планують запустити вже у наступному році.

Відтак, за пересадку від родинного донора держава готова заплатити клініці:

  • нирки - 473,5 тисяч гривень;
  • серця - 530 тисяч;
  • печінки - 1,2 млн;
  • стовбурових клітин - до 1,4 млн.

Медики
Медики

Окрім цього, як повідомляється, пересадки органів для українців будуть повністю безкоштовними. Щоправда, лікарі кажуть, що пацієнтам доведеться доплачувати ще, як мінімум, 20%. Але як-не-як це все ж дешевше, ніж оперуватися за кордоном.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

До прикладу, на чорному ринку частину печінки можна купити за 40 тисяч євро, а вже цілу - до 150 тисяч євро. Нирками чорні трансплантологи торгують по 15-60 тисяч євро.

Нагадаємо, мінус півтора центнера легким способом: ентузіаст довів усім, що зайва вага - не вирок.

Як повідомляв портал Знай.uа, не зіпсуйте собі Новий рік: названо найнебезпечніші алкогольні напої, повний список.

Також портал Знай.uа писав, що любителькам смачно поїсти: як відучити себе від нічних перекусів та не об'їдатися.