Законопроект, який був зареєстрований ще у Верховній Раді минулого скликання у 2016 році, нарешті проголосовано, підписано і затверджено.

У вівторок, 24 грудня, парламентське видання "Голос України" опублікувало Закон "Про внесення змін до Закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні".

Закон вступає в силу на наступний день після його опублікування, тобто - з середи, 25 грудня.

Даний документ розроблено для спрощення доступності та надання належної якості соціальних та адміністративних послуг для бездомних. Крім цього, законом планується розширення переліку постачальників соціальних послуг на рівні громади і на рівні регіону відповідно до принципів децентралізації.

Закон скасовує дискримінаційні норми щодо:

- обов'язкової реєстрації в Центрі обліку бездомних осіб для надання лише соціальної послуги "Надання притулку";

- заборони недержавним постачальникам соціальних послуг створювати спеціалізовані соціальні установи, закладу соціального обслуговування та соціального захисту для бездомних громадян.

Автори законопроекту очікують, що документ надасть наступні новації:

- забезпечення передумов для розширення переліку соціальних послуг, які отримують бездомні громадяни;

- облік можливостей місцевих громад у наданні соціальних послуг для бездомних;

- залучення недержавних неприбуткових організацій в реалізації регіональних і місцевих програм у сфері надання соціальних послуг для бездомних громадян;

- розширення застосування соціального замовлення як ефективного механізму фінансування надання соціальних послуг за рахунок бюджетних коштів.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Нагадаємо, Мінсоцполітики планує відмовитись від інтернатів

Як повідомляв портал Знай.ua, в Одесі борються з безхатченками

Також Знай.ua писав, різдвяне графіті Бенксі врятувало безхатька від голоду