Міністерство соціальної політики України планує відмовитись від інтернатів на користь сімейних форм виховання та наближених до них, повідомляє “Соцпортал”.

Як повідомила міністр Юлія Соколовська під час засідання координаційної ради з питань реформування системи інституційного догляду та виховання дітей, у відомстві вже розробили інструменти для відстеження ситуації з реформуванням у кожному інтернаті країни окремо. І це дозволить поступово позбутись інтернатів та перейти до сімейних та наближених до них форм виховання.

Олексій Гончарук, Кабмін
Олексій Гончарук, Кабмін

Також присутній на засіданні Прем’єр-міністр Олексій Гочарук повідомив про те, що зараз на сферу виховання дітей-сиріт держава виділяє 12 мільярдів гривень, але лише 15 відсотків цієї суми витрачається на потреби дітей. Решта йде на утримання інтернатів та виплату зарплати їхнім працівникам. Через це близько 80% випускників інтернатів є не готовими до суспільного життя і стають правопорушниками або безхатченками. А деякі мають затримки розвитку.

Нагадуємо, що в листопаді повідомлялось про те, що у Мінсоцполітики планують суттєво знизити суми допомоги при народженні дитини.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", нові правила отримання субсидій змінили все.

Також "Знай.ua" писав, що українцям озвучили суми нових пенсій.