Як відомо, не так давно в Україні прийняли новий закон стосовно трансплантації органів. Відтак, в Кабінеті Міністрів утвердили ціни та розповіли, скільки ж коштуватимуть пересадки різноманітних органів українців.

Як відзначається, за постановою № 1083 Про затвердження переліку послуг та тарифів на послуги з надання третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги методом трансплантації органів українцям доведеться викласти кругленьку суму за ту, чи іншу операцію.

Медики
Медики

Відтак, за пересадку українцям доведеться заплатити:

  • нирки - 324 тис. грн;
  • АВО-несумісної трансплантація нирки – 721 тис. грн;
  • трансплантація серця або комплексу "серце-легені" – 535 тис грн;
  • пересадка печінки або частини печінки – 855 тис грн.

Зауважимо, що в державному бюджеті Україні на трансплантацію органів виділено 112 млн гривень. Щодо лікування та операцій за кордоном - понад мільярд.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадуємо, що в Україні тиждень тому набув чинності закон “Про застосування трансплантації анатомічних матеріалів людини”.

Як повідомляв Знай.uа, Зоряна Скалецька розповіла українцям про головну загрозу здоров'ю.

Також Знай.uа писав, що у Моз вказали на відповідальних за ситуацію в Інституті раку.