Міністр сфери охорони здоров'я Зоряна Скалецька розповіла, що Україна прямує до ЄС. І розповіла, які кроки зроблені на сьогоднішній день. Про це вона розповіла в пості на Facebook.

Зоряна розповіла, що узгоджена Стратегія розвитку національної системи крові та план заходів щодо її реалізації. Також розроблено законопроект, який буде вносити зміни в Закон України "Про донорство крові та її компонентів".

Зоряна Скалецька, фото: slovoidilo.ua
Зоряна Скалецька, фото: slovoidilo.ua

Скалецька зазначає, що в силу вступив закон України "Про застосування трансплантації анатомічних матеріалів людини". На даний момент працює 6 пілотних центрів органної трансплантації та проводиться перевірка комплекції всім необхідним, у тому числі фахівцями.

В 2019 році з'явилася нова професія – "трансплант-координатор". Саме вони будуть забезпечувати зв'язок між усіма учасниками процесу трансплантації.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також затверджено перелік інфекційних захворювань, звіти про випадки яких повинні подаватися до мережі ЄС – це загальна боротьба з інфекційними захворюваннями єдиного простору з європейськими країнами.

#УрядКажеЄС Україна прямує до ЄС у сфері охорони здоров’я. На сьогодні: 🤝 ухвалено Стратегію розвитку національної...

Geplaatst door Zoryana Skaletska op Woensdag 20 november 2019

Нагадаємо, Скалецька взялася за "каральну психіатрію" в Україні.

Як повідомляв Знай. ua, Зоряна Скалецька розповіла українцям про головну загрозу здоров'ю.

Також Знай. ua писав, що у Моз вказали на відповідальних за ситуацію в Інституті раку.