Кабмін спростив процедуру отримання посвідки на проживання в Україні і громадянства для іноземних добровольців, які воювали на Донбасі. Про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук у Telegram.

"Уряд спростив отримання громадянства для добровольців, які захищали Україну на Сході", - написав Гончарук.

Також він уточнив, що раніше добровольці з інших країн, не мали можливості отримати посвідку на проживання в Україні, яка є першим кроком для отримання громадянства.

"Зараз уряд затвердив відповідний механізм", - пояснив він.

скріншот з Telegram

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Таким чином, Кабмін затвердив порядок оформлення клопотання командира підрозділу ЗСУ та інших військових формувань, правоохоронних органів, державного органу спеціального призначення з правоохоронних функцій, який виконував завдання АТО, здійснював заходи щодо забезпечення нацбезпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Росії в Донецькій і Луганській областях, для видачі іноземцям або особам без громадянства посвідки на проживання.

Нагадаємо, ДМС дозволить громадянам України мати два паспорта, але "єдине громадянство" все одно залишиться в Конституції.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні стартував другий етап пробного перепису населення.

Також портал Знай.uа писав, що матері дітей з інвалідністю, які виховували їх до 6-річного віку, можуть виходити на пенсію у 50 років.