Нещодавно історики розвіяли один з українських міфів та дізналися, звідки ж пішла традиція вживати сало і чому ж цей продукт став національним.

Як відзначається, українці ще здавна надавали переваги зовсім не салу, а курці, гусці, яловичині або м'ясу вівці. А вживання сала, зі слів історики, розпочалося в сімнадцятому столітті, коли Російська імперія почала застосовувати артилерійську зброю. Відтак, її доводилося часто змазувати, а сало підходило найкраще. Тому українці й розпочали вирощувати свиней, аби "відразу застрілили два зайці".

З того часу з'явилося багато міфів, які вже розвіяти досить складно, та й не особливо й потрібно. Також, деякі джерела розповідають, що українці люблять сало ще з часів нападів монголо-татар. Однак, історики в таке не дуже вірять та стверджують, що це не правда.

Нагадаємо, що недобросовісні виробники намагаються під будь-яким приводом продати вам товар, маскуючи його різними способами. Відтак, стало відомо, як визначити найнебезпечніші продукти, якщо на перший погляд не викликають підозри.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що які продукти категорично заборонено їсти у спеку.

Також портал "Знай.ua" писав, як не зіпсувати собі свята неправильною ковбасою.