День утворення Союзу Радянських Соціалістичних Республік

30 грудня 1922 року було утворено найбільша, за весь період світової історії, держава Радянський Союз. З бойової могутності СРСР йшов другим після США, а за соціально-економічними показниками значно відставав від штатів.

Республіками засновниками Радянського Союзу стали народи Росії, України і Білорусії. Надалі до союзного договору були приєднані кавказькі та азіатські республіки.

СРСР, фото Томас Тейлор
СРСР, фото Томас Тейлор

День Демократичної Республіки Мадагаскар

30 грудня 1975 року, уряд Мадагаскару, оголосив про утворення незалежної Демократичної Республіки Мадагаскар. Цей маніфест означав закінчення французького панування на малагасійські землі. З тих пір громадяни Мадагаскару святкують у цей день, подію заснування незалежної держави.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Данилів день

Як свідчать церковні писання, за 600 років до Різдва Христового вавілоняни завоювали Єрусалим, і в числі полонених виявилися четверо знаних отроків. Цар Вавилону Навуходоносор вирішив виховати їх при своєму дворі і навчити халдейским наукам. Однак юнаки не відреклися від своєї віри, відмовлялися від всіх надмірностей і вели строгий спосіб життя. За це Бог дарував їм мудрість, а Данилу ще й дар пророцтва і тлумачення снів.

Одного разу Навуходоносор наказав спорудити величезну статую на честь себе, якій люди повинні були вклонятись. Отроки відмовилися зробити це, і цар наказав стратити їх. Проте вони залишилися неушкодженими навіть у гарячій печі. Побачивши це, цар почав їх поважати. Потім святий Данило витлумачив вогненний напис «Мене, Текел, Перес», яка з'явилася на стіні палацу під час бенкету і віщувала падіння Вавилонського царства.

Народні прикмети на 30 грудня

Іменини в цей день

Олександр, Данило, Денис, Іван, Микита, Микола, Петро, Сергій.

Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Щура. Вн принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура розповіли астрологи.