У неділю, 29 грудня, відбувся обмін полоненими між Україною та бойовиками ″ДНР″ і ″ЛНР″.

З територій ОРДЛО в Україну повернулися 76 полонених - 12 військових та 64 цивільних.

Обмін полоненими пройшов в окупованій Горлівці, де були присутні представники України.

Процедура обміну, розпочалась біля ПП ″Майорське″. Остаточно ж повернення колишніх українських бранців додому завершилося в аеропорту Бориспіль. Там на них чекали їхні родичі, друзі та побратими, а також високопосадовці.

Офіс президента України Володимира Зеленського оприлюднив відповідне відео. Зворушливі кадри передають всю атмосферу зустрічі — емоції переповнювали, сліз не могли стримати не лишень жінки, а й чоловіки.

Популярні новини зараз
ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Зазначимо, що журналістів не допустили на місце обміну в Горлівці для висвітлення подій. Усі фото та відео з місця подій пообіцяв надати Офіс президента України Володимира Зеленського.

Нагадаємо, Зеленський зізнався, скільки українців досі у полоні Росії.
За словами Зеленського, домовленість полягала в тому, що до списків на обмін потрапляють лише підтверджені полонені. Але наразі є ще непідтверджені, які знаходяться як у Росії, так і в тимчасово окупованому Криму та на тимчасово не підконтрольних територіях Донецької та Луганської областей.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського заговорили про третій обмін полоненими: Крим не забудуть

Також Знай.ua писав, пресслужба Офісу президента показала фото з першого обіду на волі колишніх бранців