Посол Польщі Бартош Ціхоцький і посол Ізраїлю Джоель Ліон "повстали" проти української влади – вони обурені тим, що в нашій країні відзначають день народження Степана Бандери. Дипломати зробили спільну заяву з цього приводу, в якій різко засудили вшанування історичних подій "які потрібно раз і назавжди засудити". Зокрема, Ціхоцький і Ліон мають на увазі зображення Степана Бандери, яке повісили на фасад КМДА в Києві 1 січня – саме в цей день відзначають його день народження. Також ввечері цього дня українські націоналісти в різних містах країни організовують марш зі смолоскипами, приурочений до дня народження Бандери.

Бартош Ціхоцький і Джоель Ліон
Бартош Ціхоцький і Джоель Ліон

У своїй заяві польський і ізраїльський посли також згадали і рішення Львівської облради про те, щоб профінансувати у 2020 році вшанування одного з засновників ОУН Андрія Мельника, письменника і одного з ідеологів українського націоналізму Івана Липи і його сина Юрія Липи, яких звинувачують в антисемітизмі і антипольськости. У заяві дипломатів також йдеться про те, що вони вважають образою вшанування людей, "які активно пропагували етнічні чистки". Це, за їх словами, не сприяє примиренню народів, боротьбі з антисемітизмом. Також Цихоцки і Ліон висловили сподівання на те, що Львів і Київ приєднаються до діалогу з метою пошуку правди".

День народження Бандери, YouTube
День народження Бандери, YouTube

Нагадаємо, невгамовна Фаріон нагадала про себе ножами і бюстом Бандери.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Київ "запалає" заради Бандери.

Також портал "Знай.ua" писав, що Львів перетворився на смітник після Нового року.