Стало відомо, що в базах даних прикордонників є інформація про близько 120 тисяч людей, яким обмежили виїзд з України через несплату аліментів. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

120 тисячам українцям заборонено залишати країну

Так, прикордонники рекомендують громадянам України перед виїздом за кордон ретельно перевірити, чи не мають вони ніяких обмежень у виїзді за межі країни.

Також як приклад вони наводять історію 36-річного українця, який 1 січня 2020 року повинен був відправитися в Дубай, однак його не випустили з країни через заборгованості по аліментах.

До того ж, прикордонники розмістили відео, де чути, як людина лається і загрожує їм, а також обіцяє "накласти купу лайна".

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

В результаті, на чоловіка склали адміністративний протокол і відправили в суд.

З 2018 року в Україні почала діяти більш жорстка відповідальність боржників аліментів. Ті, хто їх не виплачує понад 6 місяців не можуть виїжджати за кордон, керувати автомобілем, користуватися зброєю і полювати.

120 тисячам українцям заборонено залишати країну

Міністерство юстиції створило публічний реєстр боржників аліментів - так звану "дошку ганьби". Інформація про кожному неплательщике, по якому відкрито судове провадження за несплату аліментів понад 3 місяців, потрапляє в цей реєстр.

Нагадаємо, що в Україні в реєстр боржників вже потрапили понад 1,7 українців.

Як повідомляв портал Знай.ua, в київському аеропорту "Бориспіль" у перший день 2020 року був затриманий злісний боржник по аліментах, який прямував в Дубай.

Також портал Знай.ua писав, що у міністерстві заявили про існування ефективної системи стягнення боргів і аліментів на користь дітей.