Лише за перше січня у столиці були затримані майже чотири десятки водіїв, які знаходились за кермом у нетверезому стані, повідомляє прес-служба Патрульної поліції Києва.

Як повідомляється, наразі все, чим можуть їх покарати — штраф та позбавлення водійських прав. На перший раз — штраф у розмірі 10 тисяч гривень та позбавлення прав на рік. Тих, хто попався вдруге, штрафують на 20 тисяч гривень та позбавляють прав на два роки. А ті водії, яких впіймали п’яними за кермом в третій раз, будуть змушені платити штраф у розмірі майже 41 тисячу гривень та залишаться без прав на три роки.

Поліція Києва, 24 канал
Поліція Києва, 24 канал

Але з першого липня любителям сісти за кермо напідпитку буде загрожувати вже кримінальна відповідальність. Спочатку ввести її збирались вже з першого січня, але згодом вирішили відтермінувати на півроку.

Нагадуємо, що український водій може потрапити до польської в’язниці за керування напідпитку автобусом з пасажирами.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомляв Знай. ua, АЗС по всій Україні послухалися Зеленського.

Також Знай. ua писав, що в Україні набули чинності штрафи для пішоходів.