З нового року працівники бюджетної сфери в Україні почали заробляти більше у порівнянні з минулим роком, повідомляє газета “Сегодня”.

Загалом у Кабміні спрогонозували зростання зарплат у бюджетній сфері в 2020 році на 10 відсотків при закладеній у бюджет інфляції у 3.7 відсотки. Також стали обов’язковими надбавки для працівників сфери освіти. За “престиж професії” додатково доплачують 10 відсотків, стілки ж — за класне керівництво та завідування кабінетом. Перевірка зошитів оплачується надбавкою у 20 відсотків. Крім того — передбачені надбавки за стаж: понад три роки — 10 відсотків, понад десять років — 20 відсотків, понад двадцять років — 30 відсотків.

вчителі
вчителі

Варто зазначити, що з першого січня 2021 року набуде чинності постанова Кабміну, згідно із якою мінімальний оклад вчителів на може бути меншим, ніж 2.5 прожиткових мінімуми. А з 2023 року мінімальний оклад вчителя буде не менше, ніж чотири прожиткові мінімуми.

Проте, більшість експертів вважає, що зарплати бюджетників могли б бути ще вищіми , якби вони були прив’язані до мінімальної зарплати, а не до прожиткового мінімуму, до якого їх прив’язали у 2017 році, що породжує зрівнялівку та напругу в суспільстві, оскільки розміри зарплат не відповідають різниці у кваліфікації співробітників різного рівня.

Популярні новини зараз
В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадуємо, що в Мінсоцполітики надали пояснення щодо отримання субсидій за наявності заборгованості за комунальні послуги.

Як повідомляв Знай.ua, українцям підвищили мінімальну зарплату.

Також Знай. ua інформував про те, що з 2020 року українці будуть отримуватит по дві платіжки для сплати за газ.