Президент України Володимир Зеленський ще влітку 2019 року призначив доручення Міністерству закордонних справ розробити механізм, який дозволить іноземцям мати український паспорт.

Про те, наскільки реальна легалізація подвійного громадянства в Україні, розповів голова Державної міграційної служби Максим Соколюк.

"Перший крок вже зроблений – президентський законопроект №2590 поданий на розгляд у Верховну Раду. Цей документ, ймовірно, ще буде дискутуватися в парламенті, він може бути змінений. Не виключено, що будуть і додаткові проекти з цього питання. Але вектор змін встановлений президентом", - зазначив він.

подвійне громадянство
подвійне громадянство

Відповідно до законопроекту, який пропонує президент, право на український паспорт отримають іноземці, чиї родичі жили на території українських держав, які існували з початку 20 століття.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Також зараз мають право отримати громадянство зможуть до другого коліна – бабусь і дідусів. У проекті пропонується ввести право на громадянство до третього коліна – прадіда, прабабусі.

При цьому громадяни Росії не можуть отримати українське громадянство шляхом присяги. Для того, щоб росіянам отримати паспорт України їм доведеться довести, що піддаються переслідуванням в своїй країні і відмовитися від російського громадянства.

Нагадаємо, українцям можуть дозволити подвійне громадянство.

Як повідомляв Знай. ua, в ГМС анонсували великі зміни, що зараз відомо.

Також Знай. ua писав, що жителі ОРДЛО переметнулися на бік Путіна.