Дата свята М'ясоїд припадає на період, коли православна церква дозволяє споживати м'ясо після тривалого Різдвяного посту (правда, традиційний піст по середах і п'ятницях не скасовується). Інші назви свята: «Домочадців день», «День Агафія і Домни», «Ніканор», «Дорофей».

Насправді М'ясоїд – це не свято, а початок періоду, коли можна їсти багато м'яса. І не через релігію, а тому що якраз прийнято було забивати худобу. Але сьогодні відзначають ще й день пам'яті 20 000 мучеників Нікомідійських. Їх наказав спалити імператор Максиміан на Різдво в 302 році в церкві за відмову вийти і принести жертву язичницьким богам.

Народні прикмети на 10 січня

Чого не можна робити 10 січня

В цей день особливих заборон по християнським або народним святам немає. Однак сьогодні – повний місяць, та ще перше в цьому році. Тому в цей день не слід підживлювати негатив своїми думками і діями. Постарайтеся залучити більше позитивних. Не варто йти на ризики, навіть якщо ваші справи йдуть добре. Ви можете втратити щось украй важливе для вас. Також не дозволяйте оточуючим втягувати вас у конфлікти. Хоча сьогодні потрібно більше думати про здоров'я і порядок у своєму житті, але операції не будуть успішними, перенесіть їх не інший день.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Свята 10 січня, фото: nicStyle
Свята 10 січня, фото: nicStyle

Приказки і прикмети

  • Якщо в цей день вітер дме, а іній вкрив дерева, то рік буде вдалим і врожайним.
  • Якщо сіно в сараї вкрилося інеєм, то літо буде дощовим.
  • Якщо сніг пішов великими пухнастими пластівцями – чекай потепління.
  • Якщо 10 січня кружляє заметіль, то влітку буде багато дощів.
  • Якщо річкова риба почала бити хвостом і плескатися, то скоро закрутить заметіль.
  • Горобці весело зачирікали під дахом, значить, скоро настане потепління.
  • Народжені 10 січня відрізняються постійністю. Вони тягнуться до сімейного вогнища. Носити їм слід халцедон.


Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Щура. Вн принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура розповіли астрологи.