Національний банк України опублікував офіційний курс іноземних валют на вихідні, 11-12 січня 2020 року. Кожен банківський день розпочинається із торгів на міжбанку. Завтра, 13 січня, новий курс обміну валют повідомлять українцям близько 10 години.

Як відомо, на вихідних, курс долара відчутно впав у ціні і становить 23,96 гривень, порівняно з показниками у п'ятницю, 10 січня. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс долара, фото: 12kanal.com
Курс долара, фото: 12kanal.com

Курс валют Нацбанку на 13 січня

Офіційні курси валют встановлені на вихідні такому рівні:

- 100 доларів США – 23,9677 гривні;

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще
- 100 євро – 26,5874 гривень;

Це означає, що долар подешевшав ще на 28 копійок. При цьому євро також зменшився на 21 копійку.

Курс валют, фото з вільних джерел
Курс валют, фото з вільних джерел

Нагадаємо, що уряд вводить дешеві кредити для українців у цьому році. Програма "Повертайся і залишайся" передбачає, що частина відсотків за кредитами буде виплачуватися з держбюджету.

Як повідомляв портал Знай.uа, подорожчання курсу є результатом плаваючого курсу, а від зміцнення національної валюти виграють споживачі. Про це заявив представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

Також портал Знай.ua писав, що обсяги купівлі та продажу валюти онлайн фізичними особами в 2019 році були майже рівними і становили по $1 млрд. Така інформація з'явилася на сайті НБУ.