День дитячих винаходів

Кожен рік тисячі дітей і підлітків створюють різні гаджети, ігри, програми, техніку. Але буває вони створюють дійсно фундаментальні речі. У цей день слід віддати належне і оцінити значимість дитячої винахідливості. Можна також заохотити молодий талант. Дату свята поставили на день народження Бенджаміна Франкліна, він створив перший винахід в 12 років. Сьогодні проводять демонстрації нових творінь дітей, проводять різні конкурси і нагороджують учасників.

Свята 17 січня, фото: Autogear.ru
Свята 17 січня, фото: Autogear.ru

День святого Антоніо

Це свято відзначають італійці щороку в одну і ту ж дату. По всій Італії проходять яскраві заходи, а найбільш широко і яскраво святкують на півдні і в центрі країни. Найбільш відомий святий Антоніо тим, що був першим, хто вирішив стати аскетом в пустелі. Він повністю відірвав себе від цивілізації, і вважається, що таким чином заснував чернецтво. Воно тоді було новим духовним рухом. Все багатство, яке було у Антоніо, він роздав біднякам, а життя своє присвятив релігії. З пустель Антоній обрав місце Нітру, відносно недалеко від Олександрії (до неї було 95 км, але людині пішки було складно їх пройти). Нітра вважалася самим суворим місцем у західній пустелі. Існує багато історій і картин про те, як Антоніо долали спокуси, як до нього приходили бачення. Але перенести все це йому допомогли молитви і віра в Бога.

Свята 17 січня, фото: Википедия
Свята 17 січня, фото: Википедия

Православні свята:

  • Собор 70 апостолів.
  • День пам'яті преподобного Феоктиста, ігумена Кукума Сикелійського.
  • Святки.

Зосима-пасіка

Православні християни відзначають пам'ять Зосими Пустельника з Кілікії. В цей день є дуже важлива погодна прикмета – якщо багато снігу, то цього року зберуть багато меду. Для задобрювання святого, на столі обов'язково має бути мед і різні медові ласощі. За повір'ями під кінець святок нечисть наостанок творить багато поганих справ, тому був звичай проганяти чортів. Чоловіки і жінки з кочергами ходили по вулицях в кожухах навиворіт. А головний у цій ході ніс запалену ганчірку. Дівчата ж намагалися дізнатися про своє майбутнє й проводили різноманітні гадання на женихів.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Народні прикмети на 17 січня

Як повідомляв Знай.ua народна медицина вражає абсурдними способами, до того ж деякі з них навіть не діють.

Також Знай.ua писав, вчені змогли довести, що один напій може продовжити життя. Ви всі його знаєте. Ось тільки про нього ходять суперечливі чутки.

Нагадаємо, знайдений дуже простий спосіб позбавитися від зайвих кілограмів після свят.