У четвер, 16 січня, у Мінську пройшло засідання Тристоронньої контактної групи по врегулюванню конфлікту на сході України. В результаті Київ запропонував розвести війська ще на трьох ділянках.

Про це повідомила прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер в Facebook.

"На жаль, ситуація з безпекою залишається напруженою, всупереч домовленостям лідерів країн "нормандської четвірки" продовжують обстріли, є загиблі і поранені українські військові. Саме вирішення проблем безпеки – головне на порядку денному", - зазначила вона.

За її словами вибори на Донбасі "можна проводити тільки тоді, коли кордони держави перебувають під її повним контролем або контролем міжнародних спостерігачів, інакше не існує ніяких гарантій безпеки в день голосування, а також висока ймовірність маніпуляцій на участь у виборах осіб, які не є громадянами держави".

Донбас, ООС Facebook
Донбас, ООС Facebook

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Оліфер також додала, що передчасне проведення виборів та/або неналежна підготовка до них не тільки не сприяє примиренню та реінтеграції, але й може спровокувати відновлення бойових дій.

"В продовження реалізації домовленостей лідерів країн "нормандської четвірки", в безпечній підгрупі українська сторона надала свої пропозиції по розведенню сил і засобів на наступних додаткових трьох дільницях, які були визначені Генштабом Збройних сил", - написала прес-секретар Кучми.

Тристороння контактна група відзначила взаємні кроки України та РФ, які відбулися в рамках виконання домовленостей...

Geplaatst door Darka Olifer op Donderdag 16 januari 2020

Нагадаємо, Кучма розповів, що під час зустрічі в Мінську не вдалося домовитися про обмін "всіх на всіх".

Як повідомляв портал Знай.ua, Пристайко жорстко відповів Путіну за "споконвічні" території.

Також портал Знай.uа писав, чому ув'язнені не хочуть повертатися в "ЛДНР".