Погода на 18 січня в Україні: точний прогноз

На цих вихідних якраз проходять свята Другий Святвечір і Хрещення. Вважається, що в цей час повинні бути особливо сильні морози, багато снігу і товстий лід на річках і озерах. Однак у цьому році немає навіть натяку на подібну ситуацію. І все ж, трошки холодніше стане, хоча в основному вночі. Вітер очікується південно-східний у північній та в західній частині, а північно-східним – на Сході і на Півдні. Вітер помірний – від 5 до 10 м/с. А також опадів не очікується. Скрізь буде тільки мінлива хмарність, що може засмутити деяких українців, які так чекали сильного снігу. Хоча і відмінна риса цього дня – тумани, які затягнуть майже всю країну.

У західних областях день пройде без опадів, з холодними ночами і відносно теплим днем. Найбільш холодно у суботу буде в Закарпатській області – від 0 до +2 градусів. В інших областях температура однакова – від +2 до +4 градусів. Це найвища температура в Україні, а коли світить сонце, вона буде відчуватися ще приємніше. А от вночі повністю зворотна картина – невеликий мороз від -2 до -5 градусів. А ще по всіх областях очікуються тумани.

Погода в Україні, фото: Український гідрометеорологічний центр
Погода в Україні, фото: Український гідрометеорологічний центр

На Півночі буде трохи холодніше тільки в Київській області, а так в основному все ті ж значення. Зима вирішила на свята попрацювати під кальку. Вдень в областях від 0 до +4 градусів, а вночі теж принесе невеликі морози – від -1 до -4 градусів. Але і тут українці не дочекаються ні снігу, ні дощу. По всій північній частині країни синоптики прогнозують лише мінливу хмарність. Тумани обійдуть тільки Сумську область.

На Сході точно така ж ситуація. По всіх областях на вихідних мінлива хмарність. У суботу температура від +1 до +4 градусів вдень, а вночі від -1 до -4 градусів. Хоча тут все ж менше туманів, їх не буде в Луганській і Донецькій областях.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Погода в Україні, фото: Український гідрометеорологічний центр
Погода в Україні, фото: Український гідрометеорологічний центр

На півдні сильні тумани тільки Миколаївській області та Херсонській, несильний вітер і мінлива хмарність у всій частині. Південна частина вирішила притихнути, сховатися з іншими і не висовуватися зі своїми зазвичай високими градусами. Тому і в суботу вона продовжить своє маскування. Синоптики Українського Гідрометеорологічного центру повідомляють, що температура на півдні вдень буде від +1 до +4 градусів, у тому числі і в Криму, а вночі від -1 до -3 градусів.

У центрі теж дуже мало що буде відрізнятися від інших частин України. Лише Вінницька область виділить своїми від 0 до +2 градусів вдень і морозами до -5 градусів вночі. В інших же від -1 до -4 градусів у ніч на Хрещення і від +1 до +4 градусів вдень у суботу. А туманів не буде тільки в Полтавській області.

Як повідомляв Знай.uа українцям нарешті розповіли, чому потрібно перестати пити після 40-ка.

Також Знай.uа писав, що українцям дозволили користуватися кількома медичними послугами безкоштовно.

Ще Знай.uа писав, що потрібно перевіряти дріб'язок, так як Нацбанк випустив нову колекційну монету.