Що це за свято?

В Україні Водохреща – останнє з трьох свят, які відзначають на початку січня. Воно також закінчує період Святок. Найбільш популярними традиціями свята є освячення води, і люди шикуються в справжні черги з ємностями з водою, щоб принести трохи свяченої води додому. А так багато самі купаються в ополонці у вигляді хреста. Люди вірять, що це зміцнить їх здоров'я і допоможе очиститися від гріхів, проте церква наполягає, що тільки через покаяння можна отримати прощення.

І ось перед Водохрещам є день, коли потрібно дотримуватися довгий час піст і можна їсти кутю. Її роблять з різних круп, меду, маку, сухофруктів. Люди збираються разом точно так само, як і на Різдвяний святвечір. Збираються зазвичай зі своїми сім'ями, а ось інших рідних, друзів і просто близьких можна привітати за допомогою смс або ж відправити листівку в месенджері або соціальній мережі з поздоровленням. Тому ми підготували для вас кілька цікавих варіантів привітань в прозі і у віршах на вибір.

Водохресний святвечір, фото: Православная жизнь
Водохресний святвечір, фото: Православная жизнь

Привітання смс

Нехай Водохреща у вашу хату

Добра вам принесе багато!

Популярні новини зараз
Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Розбудить приспані надії,

І щастям щедро вас засіє!

Водою скропить із любов’ю

І подарує вам здоров’я!

Водохресний святвечір, фото: Яндекс
Водохресний святвечір, фото: Яндекс

Хай Свята водичка

Вмиє ваші личка,

І омиє ззовні,

Щоб були здорові!

Хай окропить хату,

Щоб була багата,

Вмиє всіх на диво,

Щоб жили щасливо!

Водохресний святвечір, фото: Youtube
Водохресний святвечір, фото: Youtube

Перед одним з найбільш важливих для кожного християнина свят, Водохреща , хочемо привітати вас з Голодним вечором і побажати побільше здоров'я і Божого благословення у всіх справах і починаннях. Нехай Святий Дух дасть вам стійкість і твердість душі, а Син Божий допоможе подолати всі негаразди. Гарного свята і побільше щастя!

Вітаємо з Голодною Кутею, адже в цей час можливі будь-які чудеса, а значить і ваші бажання можуть здійснитися. А будь-які проблеми, нехай йдуть, але зате приходить радість. Будьте здорові, кохані і сповнені любові до Бога. Нехай йорданська вода вмиє вашу душу і зробить її самої світлою і доброю.

Як повідомляв Знай.uа в Україні відзначають Водохреща з особливими обрядами, а деякі прикмети повинен знати кожен.

Також Знай.uа писав, Віталій Кличко замахнувся на ще 14 нових станцій метро, які обіцяє побудувати в майбутні роки.

Нагадаємо, тепер українці можуть користуватися медичними послугами безкоштовно.