З'явилася інформація, що в Україні під загрозою звільнення опинилися зубні лікарі - фахівці, які на відміну від лікарів-стоматологів мають не вищу, а тільки володіють середньою спеціальною освітою. Відомо, що з квітня 2020 року їх позбавлять права лікувати пацієнтів, їм дозволять робити лише огляд в якості профілактики.

Про це стало відомо завдяки інформації з наказу Міністерства охорони здоров'я.

Стоматологи, іntalent.pro
Стоматологи, іntalent.pro

Відомо, що цьому наказу уже 17 років, проте про нього згадали лише сьогодні. При цьому медикам комунальні і державні медичні установи платити не збираються, про що вони вже попередили лікарів. Клініки готують людей до масових звільнень.

Відбутися вони повинні до квітня 2020 року, коли згідно з планом медичної реформи всі лікарі повинні укласти договори з Національною службою здоров'я України (НСЗУ), а медичні установи — зареєструватися там же. Зміни функціональних обов'язків не торкнуться лікарів-стоматологів з вищою освітою, які працюватимуть далі.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Нагадаємо, небезпечний вірус з Китаю "атакує" нові країни: хто в зоні ризику.

Як повідомляв Знай.uа лікарі і рятувальники порадили, як правильно занурюватися в ополонку на Водохреща 2020.

Знай.uа писав, Комаровський заспокоїв матусь щодо температури у дітей.