На днях у Державній службі статистики України оприлюднили дані, які демонструють те, що державі подешевшала горілка, щоправда, подорожчало вино.

Відповідна інформація з'явилася на сайті відомства.

Відтак, як відзначається, в грудні 2019 року вартість 1 пляшки горілки об’ємом 0,5 л становила в середньому 92,25 грн, тоді як в листопаді – 92,30 грн. Таким чином, за місяць горілка в Україні подешевшала в середньому на 0,05%.Водночас, вартість вина зросла в середньому на 0,2% – до 66,34 грн за пляшку об’ємом 0,75 л.

Вино
Вино

Стосовно цін на пиво, то вони в Україні залишилися без змін: на рівні 17,1 грн за пляшку об’ємом 0,5 л. Йдеться про пиво вітчизняних марок.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Нагадаємо, що за словами британських вчених, вплив алкоголю після 40 років має набагато гірші та серйозніші наслідки ніж в 20-30 років.
Відтак, це можна пояснити тим, що з віком органи які відповідають за перероблення алкоголю починають працювати гірше та довше, що означає більшу затримку шкідливих речовин в організмі.

Також Знай.uа писав, що продуктовий набір українця стає розкішшю: нові ціни вдарять по кишенях кожного.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що зелень, яйця, тунець і м'ясо: вчені склали список найбільш небезпечних продуктів для здоров'я.