В останні кілька днів в українському інформаційному полі активно обговорюється заробітна плата топ-менеджера "Укрпошти" Ігоря Смілянського, і українцям вже відома сума, навіть до останньої копійки. Однак, постало питання, звідки така точність і як "набігла" така космічна сума.

Про це докладно пишуть журналісти видання "Укрінформ".

Укрпошта, фото: TVi
Укрпошта, фото: TVi

1 млн 866 тисяч 808 гривень. Мало хто з українців, побачивши ці цифри, уточнив: "Що це? Річний бюджет невеликого селища? Загальний заробіток людини, після сорока років роботи, яка виходить на пенсію? Гроші, які витратять на підготовку одного українського спортсмена до Олімпійських ігор? (Суми, до речі, можна порівняти). Більшість же відразу "дізнається" цю цифрову комбінацію: саме стільки, згідно з фінансовим планом "Укрпошти" на 2020 рік, отримуватиме щомісяця генеральний директор відомства Ігор Смілянський. Звичайно ж, такі заробітки у найбіднішій, як кажуть, країні Європи більше ніж дивують.

Ігор Смілянський, фото: 24 канал
Ігор Смілянський, фото: 24 канал

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Вперше про "захмарний" прибуток нових у той час топменеджерів "Укрпошти" в пресі і соцмережах заговорили влітку 2016 року, коли стало відомо, що "стартовий оклад керівника відомства - понад 333 тисяч гривень. "Фіксована ставка - 333 400 гривень на місяць. А далі бонусна система KPI (оцінка ключових показників ефективності роботи чиновника. - Ред.), Яку розробляють", - хвалився тоді представникам ЗМІ ще не "покусаний" заздрісниками Смілянський... В 2017 році виплати керівнику відомства збереглися на тому ж рівні (приблизно 3,9 млн грн на рік). Зате деякі з заступників Ігоря Юхимовича заробили понад 6 млн (в середньому - 500 000 гривень щомісяця). Надалі ж оклади менеджменту "Укрпошти" росли, як гриби після дощу. Тому в "звітні періоди" - кінець кварталу, півріччя, року - зростав рівень обурення суспільства. І в 2018 році, коли Ігор Смілянський отримував майже по 600 000, і в 2019-му, коли його доходи зросли більш ніж вдвічі - до 1,4 мільйона на місяць. Але тоді і "рядовим" листоношам тільки в два етапи підвищували зарплати ... загалом - на 12%!

Відділення Укрпошти
Відділення Укрпошти

При цьому реакція поштового гендиректора на спроби медійників та активістів "покопатися" в його гаманці ставала все жорсткішою. Приміром, Смілянський опублікував у Facebook гнівний коментар такого змісту: "Шановні (або не шановні) ботоферми, що розганяють за дорученням деяких тему зарплат 2017 року в "Укрпошті", я все знаю і бачу. І навіть знаю прейскурант, але я радий, що дав Вам можливість трохи заробити"... Ось так - "заробляйте на мені з панського плеча". При цьому глава відомства забув написати, що під його керівництвом заробляти припинила сама "Укрпошта".

Тим більше, що сам Ігор Смілянський "скромно" порівнює свою персону з американськими селф-мейкерами.

Ігор Смілянський, LIGA.net
Ігор Смілянський, LIGA.net

"В українців є поняття таке: якщо людина - багата, то вона обов'язково щось вкрала. Вважаю, що це неправильно. У США Білл Гейтс і Марк Цукерберг - кумири дітей, а у нас про це не говорять дітям", - дивувався топ-менеджер. І жодного слова про те, що згадані мільярдери створювали свої компанії "з нуля". А він - прийшов "на готове", до структури з десятками тисяч працівників і з величезною кількістю рухомого і нерухомого майна (тільки поштових відділень - понад 11 500!) і Цукерберг, і особливо Гейтс, у перші місяці своєї роботи навряд чи могли навіть мріяти про доходи Смілянського, який "зі старту" почав заробляти по 333 тися гривень (майже $ 13 000 за тодішнім курсом) на місяць.

Нагадаємо, українці показали Новосад, як живуть і створюють сім'ї прості люди, без 36 тисяч.

Як повідомляв Знай.uа українці перейнялися долею "бідної" министерки Новосад і посватали їй голову Укрпошти Смілянського.

Знай.uа писав, українці обрушили свій гнів на верхівку "Нафтогазу" Коболєва.