Міжнародний день освіти

Цей день проголосила Генасамблея ООН в 2018 році, тому свято ще відносно молоде. Проект делегації Нігерії підтримали в Брюсселі 58 держав. Так вони показали, що підтримують доступну, якісну та інклюзивну освіту для кожної людини. Адже освіта потрібна всім людям і є одним з основних прав людини у Загальній декларації. Відповідно до Конвенції про права дитини, держави зобов'язані забезпечити загальну доступність також і вищої освіти.

Свята 24 січня, фото: МГПУ
Свята 24 січня, фото: МГПУ

Міжнародний день ескімо

Сьогодні відзначають це цікаве свято, а дату обрали таку, тому що в 1922 році в Онаві Християн Нельсон зміг отримати патент на це морозиво. Він був власником магазину солодощів. Проте насправді не відомо, хто перший придумав у звичайне морозиво вставити паличку і чому його так називають. І історія про кулінара Християна Нельсона просто одна з найпоширеніших. Навіть начебто є версія, що ескімо походить від «Eskimo Pie».

За іншою версією «ескімо» походить від французької назви комбінезона, який схожий на костюм ескімосів. А морозиво виглядає так, ніби одягнене в облягаючий шоколадний комбінезончик. Є ще одна версія, то спочатку палички у морозива не було, а з'явилася вона лише в 1934 році.

Свята 24 січня, фото: Pinterest
Свята 24 січня, фото: Pinterest

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Православні свята:

  • Преподобного Феодосія Великого, спільних житій начальника.
  • Преподобного Михайла Клопского, Новгородського.
  • Єлецької ікони Божої Матері.
  • Пісний день.

Федосєєв день

Сьогодні відзначають день вшанування Феодосія Великого, який заборонив язичницькі культи. Наші предки вважали, що нечисть начаровує морози, тому що їй нічим зайнятися, після того, як під час Святок її вигнали з дому. А все тому, що в цей час було зазвичай навіть дуже холодно. З морозами навіть пов'язували різні прикмети. Вважали, що якщо у цей день холодно, то і далі будуть холоду, а якщо погода тепла, то і весна буде ранньою.

Народні прикмети на 24 січня

Як повідомляв Знай.uа якщо розпізнати грип на ранніх стадіях, то можна не виходити на лікарняний.

Також Знай.uа писав, чому лікарі тепер будуть отримувати набагато менше грошей.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила ще один спірний закон. Українці вже придумали йому назву.