Лякаючі випадки зараження смертельним коронавірусом, що останніми днями трапляються все частіше, неабияк бентежать і громадян нашої країни. Аби запобігти потраплянню небезпечного вірусу на територію держави, українці звернулися до Володимира Зеленського із проханням вжити оперативних заходів. Деталі з'ясовували Знай.ua.

Вірус з Китаю \\ фото Getty Images
Вірус з Китаю \\ фото Getty Images

Перевірки в аеропортах та "вето" на в'їзд громадян Східної Азії

Впродовж останніх кількох днів на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України з'явилися одразу 3 відповідні петиції.

Ініціатор звернення №22/083442 просить про "Заборону торгівлю з Китаєм, у зв'язку з спалахом коронавірусу".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

"Кожен день в Україну приходить товар з Китаю. Це дуже небезпечно. Пропоную перевіряти в аеропортах кожну людину яка прибула з Китаю", – пише автор електронної петиції, оприлюдненої 23 січня, Ярослав Богомолов.

Вірус з Китаю \\ фото Getty Images
Вірус з Китаю \\ фото Getty Images

А от автор звернення №22/083468, оприлюдненого 24 січня, Володимир Шевчук наполягає на більш радикальних діях і пропонує ввести "Заборону на в'їзд з Китаю, у зв'язку зі спалахом коронавірусу".

Вірус з Китаю \\ фото Getty Images
Вірус з Китаю \\ фото Getty Images

Ініціатор же третього альтернативного електронного документу №22/083326 під назвою "Запобігти потраплянню невідомого коронавірусу в Україну" пропонує усереднений варіант "пакету заходів".

"У зв'язку з появою нового невідомого людству коронавірусу, обмежити в'їзд на територію України громадян Східної Азії. З метою запобігти проникненню вірусу в нашу країну. Ретельна перевірка всіх пасажирів та багажу (особливо тварин) як це зроблено зараз в США. Мити руки недостатньо. Потрібні конкретні радикальні дії. Бо людина та її здоров'я - це найбільше цінність будь якої країни", – пише автор петиції, оприлюдненої 22 січня, Станіслав Мінтіон.

Для особистого розгляду Президентом кожна з них має набрати не менш, ніж 25 тисяч голосів – на це можуть піти тижні чи навіть місяці і то, як показує практика, таку кількість підписантів із сотень розміщених пропозицій набирають лише одиниці.

Втім, цілком можливо, що певні заходи будуть все ж впроваджені з метою унеможливлення потрапляння і поширення небезпечного вірусу на території України.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що китайський коронавірус підкрадається до України: у МОЗі зібрали термінову нараду й дали поради населенню.

Раніше Знай.ua повідомляв, що у Британії терміново зачиняються поліційні дільниці: смертельний вірус вже в Європі?