У Чорнобилі в зоні відчуження зафіксували на камери птахів, які рідко потрапляють в об’єктиви. Так, очевидці помітили декількох лебедів-кликунів відобразили на водоймах "Чорнобильського Радіаційно-екологічного Біосферного заповідника".

"Прикраса заповідних водойм. Лебеді-кликуни", - написано на Facebook-сторінці заповідника.

Лебеді в Чорнобилі, фото: facebook.com/zapovidnyk2018

Ці прекрасні птахи відрізняються від звичних лебедів-шипунів не лише розмірами, але й формою і забарвленням дзьоба. Шипуни - більші (8-13 кг), дзьоб у них чорно-помаранчевий з вираженою "шишкою". Кликуни ж формою дзьоба більше нагадують гусака, а забарвлення дзьоба має жовто-чорний колір. Крім того, вони важать менше - від 7 до 10 кг.

Лебеді в Чорнобилі, фото: facebook.com/zapovidnyk2018

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Лебеді в Чорнобилі, фото: facebook.com/zapovidnyk2018

Головна відмінність між птахами - лебеді-шипуни є перелітними птахами, а кликуни зимують в Україні. Вони не відлітають у теплі краї з кількох причин: зима в регіоні досить м'яка, без сильних морозів; у місці гніздування вистачає корму на всю зиму.

Лебеді, фото: breaker39.livejournal.com

Нагадаємо, що вчені з Нідерландів напророкували кліматичну катастрофу для Європи.

Як повідомляв портал Знай.ua, у 2020 році у зв'язку з новим розміром прожиткового мінімуму збільшили також і розмір аліментів.

Також портал Знай.ua писав, що весь 2019 рік в Україні визнали найтеплішим за всю історію спостережень, а початок січня 2020 року все ще не проявив справжніх зимових морозів.