Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данилов провів нараду оперативної групи з питань моніторингу та аналізу ситуації на тему нового коронавіруса з Китаю. Про це повідомляє прес-служба РНБО.

"Відбулася нарада оперативної групи з питань моніторингу та аналізу ситуації щодо поширення нового коронавіруса 2019-n-CoV у світі, оцінки загроз національної безпеки України, стан організації протиепідемічного захисту населення України, зокрема, громадян та працівників дипломатичних місій України, які перебувають на території КНР", - сказано в повідомленні.

За словами Данилова, "пріоритетними є організація компетентними органами, насамперед українськими дипломатичними представництвами, повного обліку українців, що знаходяться у КНР, збір інформації про них і встановлення контактів".

Коронавірус з Китаю, фото Інформатор
Коронавірус з Китаю, фото Інформатор

МОЗ має інформувати громадськість про ситуацію з розповсюдження коронавіруса, давати рекомендації про ознаки вірусу, заходи щодо його запобігання та лікування.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Крім того, МОЗ спільно з Центром громадського здоров'я доручено посилити спроможності колл-центру для надання та отримання оперативної інформації громадянам", - уточнили в РНБО.

В добавок планується випускати щоденний інформаційний бюлетень про ситуацію з поширенням коронавіруса в світі і в Україні.

Коронавірус з Китаю, фото financoff
Коронавірус з Китаю, фото financoff

"Міністерству фінансів України доручено при необхідності передбачити додаткові витрати на забезпечення лікувальних закладів необхідними медичними препаратами та обладнанням", - зазначили в РНБО.

Посольство України в КНР зобов'язується "забезпечити поширення рекомендацій українським громадянам покинути Китай, а МЗС України – рекомендувати українцям утримуватися від відвідування Китаю найближчим часом".

Нагадаємо у Китаї число загиблих від пневмонії, викликаної новим коронавірусом nCoV, перевищила 80 людей.

Як повідомляв портал Знай.uа, у мережі з'явилися моторошні кадри того, що зараз відбувається в лікарнях ізольованого китайського міста Ухань.

Також портал Знай.uа писав, що у Франції зареєстрували перші два випадки зараження коронавірусом nCoV.