Міжнародний день захисту персональних даних

Цей день відзначають щороку з 2007-го. Свято заснували, щоб ніхто не забував про те, в інтернеті теж слід дотримуватися безпеки, діяти згідно з правилами, завдяки яким віртуальне і реальне життя зможуть стати теж безпечними. Є країни, в яких свято називають День конфіденційності. Його вирішив відзначати комітет міністрів Ради Європи. А дату вибрали, тому що саме в цей день у 1981 році була підписана Конвенція Ради Європи, яка відносилась до захисту персональних даних.

Саме завдяки цій Конвенції персональні дані захищені і існує механізм їх захисту. Так будь-які дані про особисте життя стали недоторканними, а в ЄС вдосконалили законодавство спеціально для цього. Зараз є робочі групи, які розробляють нові пропозиції, щоб оновити Конвенцію вважаючи швидкий розвиток інтернету.

Свята 28 січня, фото: ГолосUA
Свята 28 січня, фото:ГолосUA

Апхелліо у Великобританії

Це свято присвячене тому моменту, коли на Шетландських островах висадилися вікінги та історія пішла трохи в іншому напрямку. Сталося це в 9 столітті. Апхелліо відзначають щороку в останній січневий вівторок. Це один з найбільших фестивалів вогню в європейських країнах. Його зазвичай відзначають у місті Леруіке. Там створюють дракар в 30 футів, люди одягаються, як вікінги, ходять з смолоскипами по вулицях і сурмлять у військові сурми. Сам корабель несуть через усе місто до моря.

Ввечері проводять обряд схожий на обряд поховання мертвих воїнів. Для цього спалюють човен вікінгів за допомогою 900 смолоскипів. Таке вражаюче видовище приходять подивитися багато туристів. На шотландські землі часто нападали вікінги, але самі шотландці пишаються своїи зв'язком з ними і вперше відсвяткували цей день в 19 столітті. Дату обрали цю, тому що саме в цей день чоловіки повернулися з наполеонівських воєн.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Свята 28 січня, фото: planet of hotels
Свята 28 січня, фото: planet of hotels

Православні свята:

  • Преподобних Павла Фівейського та Іоанна Кущника.

Народні прикмети на 28 січня

Як повідомляв Знай.uа всього кілька життєвих принципів зможуть продовжити ваше життя.

Також Знай.uа писав, ціни на продукти ростуть все сильніше, навіть найпростіші вже будуть недоступні для українців.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила ще один спірний закон. Українці вже придумали йому назву.