Ще в грудні 2019 року державний борг України у доларовому еквіваленті зріс на 1,54 мільярда доларів США проти листопада - за рік державний борг у доларах зріс на 6,05 мільйонів доларів. Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства фінансів.

Держборг України

Так, у гривневому еквіваленті державний борг в грудні виріс на 7,46 мільярда гривень проти листопада.

До того ж, через укріплення гривні за 2019 рік розмір державного боргу в гривневому еквіваленті в цілому скоротився з 2,168 трильйонів гривень до 1,998 трильйонів гривень (на 170,17 мільярда гривень).

Більшу частину державного боргу становлять зовнішні запозичення - 39,34 мільярда доларів в еквіваленті, за внутрішніми запозиченнями - 35,02 мільярда доларів США.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Відзначається, що ще 10 мільярдом доларів Україна гарантувала за запозиченнями інших позичальників.

Держборг України

Нагадаємо, що українці за 11 місяців 2019 року заплатили 13,4 млрд гривень податків, що на 24% або 2,6 млрд грн більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Як повідомляв портал "Знай.ua" державний банк "ПриватБанк" відповів на негативний відгук клієнта про скасування кредитного ліміту після низки фінансових операцій та історії платежів без прострочень.

Також "Знай.ua" писав, що прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що в Міністерстві фінансів нарешті підвели підсумки щодо виконання Држбюджету-2019.